Blog: de Valentijnsdag-Special!


17-03-2016

Blog: de Valentijnsdag-Special!

De Valentijns-Special!

Maandag 15 februari, één dag later dan Valentijnsdag stond in het fasehuis in Arnhem de Valentijns-Special gepland. Twee weken geleden ontstond het idee om deze activiteit rondom Valentijnsdag te organiseren en vanaf dat moment hield het iedereen bezig. Het is natuurlijk het ideale moment om de onderwerpen: liefde, relaties en seks bespreekbaar te maken met de jongeren.


De organisatie van de avond lag voor het grootste gedeelte in handen van onze stagiaire, die met veel enthousiasme en in samenwerking met de GGD een leuk programma heeft bedacht. Vanuit de GGD hebben we verschillende materialen kunnen lenen om de avond tot een groot succes te maken.

 

Alle jongeren zaten in spanning en waren benieuwd naar de invulling van de avond. We zijn gestart met een informatieve quiz waarin iedereen op een leuke manier iets kon leren. Na een korte pauze met iets te drinken en zelfgebakken cakejes kwam onze gastspreekster: dokter Petronella Kruis. Ze stelde een aantal zeer interessante stellingen over veilig vrijen en relaties aan de kaak, waarin iedereen zijn/haar mening kon geven. De sfeer was erg prettig en veilig.

 

Ter afsluiting kregen alle jongeren een leuke goodybag met spulletjes, gadgets en een boekje vol handige tips voor fijn en veilig vrijen.

 

De avond was door de inzet van iedereen een hele gezellige en leuke activiteit waarin we veel lol met elkaar hebben gehad en tegelijkertijd belangrijke onderwerpen met elkaar hebben besproken.

 

De volgende thema avond is alweer in de maak en iedereen kijkt er naar uit! Door middel van deze thema avonden kunnen we op een mooie en positieve manier met elkaar in gesprek over diverse onderwerpen. Daarnaast draagt dit bij aan de onderlinge interactie van de jongeren en het leefklimaat binnen het fasehuis.